Noachieden van de Lage Landen

Kli

Noachieden "houden" geen shabbat zoals de Joden dat specifiek doen, dragen geen gebedskleden en bevestigen ook geen mezuzah aan de deur. Waarom? Dit zijn specifieke voorschriften die HaShem aan het Joodse volk heeft gegeven en ook de shabbat hoort daarbij, het is een heilig verbond.  

Dus geen shabbat voor Noachieden, maar bv op de vrijdag of zaterdag (of andere dag) een mooie maaltijd, tijd nemen voor studie en gezin wordt heel sterk aanbevolen. Sommige Noachieden zijn in de gelegenheid om een synagoge te  bezoeken, maar de meesten luisteren online naar lezingen en studie's van rabbijnen in binnen- en buitenland. Naast de persoonlijke spirituele beleving is het buitengewoon belangrijk om hulp aan armen te geven (Tsedaka), zorg voor dier en milieu, de zieken te bezoeken en het streven naar een goede behandeling en bescherming van kwetsbare mensen.


Naast het lezen van de Tenach is het nauwkeurig navolgen van de  zeven Noachidische voorschriften en de in-depth Torah studie van deze voorschriften hèt fundament voor het pad van de Noachidische gelovige.