Dutch Noahide Community

Kli

Anne Marie Laseur

Founder Dutch Noahide Community


Een geboren zwerfster, onderzoekend, nergens echt thuishorend, bekend met protestantse orthodoxie, oecumenische lichtvoetigheid en uitstapjes o.a. naar boeddhisme en gnostiek

Het  innerlijke besef van een G-d en het verlangen naar waarheid en recht stonden altijd centraal. Rome had ik allang achter mij gelaten, maar in Jerusalem ontdekte ik een wereld die de taal van mijn ziel sprak, een innige confrontatie en diepe herkenning. Het Torah-Jodendom is verrassend nuchter en inzichtgevend. Ik voelde me onmiddellijk verbonden met de directe en levendige wijsheid van de vrome en vrolijke wijsgeren bij wie ik in de leer ging, hierdoor raakte ik  bekend  met het bestaan van de Chassidei Umot Ha'Olam. 

Dutch Noahide Community werkt samen met de Noahide Academy Jerusalem. Deze Academie is van groot belang waar het gaat om authentiek grondig onderwijs over Noachiede leefwijze en oriĆ«ntatie. Er is een uniek en breed aanbod van studie's aanwezig op de website van de academie. 
Aan deze academie zijn de volgende Rabbi's verbonden:

Rabbi Moshe Perets.


Rabbi Moshe Perets is directeur van de Noahide Academy in Jeruzalem en in 

2016 opende hij de  eerste Internationale Conventie voor Noachieden.  


Het doel van de academie is om de missie van Joodse volk te vervullen: "om een licht te zijn voor de volken" (Jesaja 49:6). Dit gebeurd door authentieke  kennis van de universele Noachidische code zoals die via de Torah tot ons komt, te delen met de mensheid.

Deze open deuren zijn er nog niet zo lang. Vanaf 1992 ongeveer, en onder invloed van Rebbe Schneerson, werd het belang van de opdracht van HaShem om Torah voor de volken te gaan onderwijzen herkent en uitgedragen. 


De academie heeft online een sterk en gevarieerd studieaanbod, maar er  worden op locatie ook studieweken/studieweekenden georganiseerd.Rabbi Moshe Weiner.


Rabbi Moshe Weiner is auteur van de Divine Code, de Sefer Sheva Mitzvot HaShem, het handboek voor Noachieden. 

Deze gids  laat zien hoe G-d's wil gevolgd kan worden door ieder mens die oprecht en rechtvaardig wil leven en G-d erkenning geeft voor zijn bestaan.

 

Rabbi Weiner is leraar aan de Noahide Academy en is een erkend expert op het gebied van Noahide Laws.
Rabbi Dubovick.


Rabbi en docent Yitshack Dubovick begon meer dan twintig jaar geleden het geven van lessen over de Noachiede wetten. Hij werkt daarin samen met Dr Michael Schulman.

Momenteel is hij verbonden aan de Noahide Academy in Jeruzalem en geeft lezingen.  Voor zijn studenten is hij via app en mail altijd aanwezig om vragen te beantwoorden en te helpen bij het zoeken naar  antwoorden  in specifieke situatie's.

Op zondagavond geeft hij via ZOOM  live een uur les aan de  studenten van de Noahide Academy.Rabbi Dr. Michael Schulman

Directeur van Ask Noah International en verbonden als docent aan de Noahide Academy in Jerusalem.

Rabbi Schulman schreef samen met Rabbi Moshe Wiener het boek "Seven Gates of Righteous Knowledge".
In dit buitengewoon toegankelijk geschreven boek wordt uitgebreid ingegaan op de spirituele wijsheid voor de Noachidische beweging en voor alle rechtvaardige niet-Joodse mensen die zich bewust willen worden van hun spirituele essentie. Deze kennis is niet alleen intellectueel. Het is ook een concept wat gedrag, emoties en handelingen verbind en samenbrengt om door geloof en vertrouwen in de Eeuwige het leven te verbeteren, te perfectioneren en naar vermogen spiritueel te  verheffen.