Dutch Noahide Community

Kli


Anne Marie Laseur

Founder Dutch Noahide Community


Ik ben geboren op de Veluwe en opgegroeid in een "vrije" orthodoxe protestantse familie. 

Na vele omzwervingen en onderzoek naar de origine van het christendom begon een periode

van "a-gnosis".  Een rustige en comfortabele tijd waarin alles open stond, want mijn kerkelijke geloof was weliswaar in damp opgegaan maar het innerlijke besef van een G-d en het verlangen naar waarheid en recht was niet verdwenen. En opeens was het daar.... een verlangen om naar Israel te gaan en te onderzoeken wat het Jodendom mij te zeggen heeft.


In Jerusalem ontdekte ik een wereld die de taal van mijn ziel sprak, het was een innige confrontatie en diepe herkenning. Iedere steen, iedere poort, ieder vergezicht was boeiend door schoonheid en betekenisgeving. Het maakte mij op een bepaalde manier klein en groot tegelijkertijd. En al luisterend naar het onderwijs van de Rabbi's, werd ik verrast door de directe en levendige wijsheid van deze vrome en vrolijke wijsgeren.


Maar was er voor mij plaats in dit nieuwe religieuze landschap? Ik heb voor zover ik weet geen Joodse voorouders. De ontdekking dat er echter wereldwijd vele mensen zoals ik rondlopen was een onverwacht genoegen, en zij noemen zich de B'nei Noach oftewel de Noachieden/Noahides.  Datzelfde jaar mocht ik voor een Beth Din in Jerusalem een Noachidische verklaring uitspreken, ik ben gestart met  Hebreeuwse les en naast mijn werk in de GGZ studeer ik permanent aan de Noahide Academy of Jerusalem. De oprichting van een digitaal platform en Facebookgroep  waar specifieke informatie en inspiratie betreffende Noachieden breed beschikbaar zijn, is een mooie en vernieuwende start voor iedereen die belangstelling heeft of zich wil verdiepen wijsheid van de Torah.


Dutch Noahide Community werkt samen met de Noahide Academy Jerusalem. Deze Academie is van het groot belang waar het gaat om authentiek grondig onderwijs betreffende de Noachidische leefwijze en oriĆ«ntatie. Er is een uniek en breed aanbod van studie's aanwezig op de website van de academie. 
Aan deze academie zijn de volgende Rabbi's verbonden:

Rabbi Moshe Perets.


Rabbi Moshe Perets is directeur van de Noahide Academy in Jeruzalem en in 

2016 opende hij de  eerste Internationale Conventie voor Noachieden.  


Het doel van de academie is om de missie van Joodse volk te vervullen: "om een licht te zijn voor de volken" (Jesaja 49:6). Dit gebeurd door authentieke  kennis van de universele Noachidische code zoals die via de Torah tot ons komt, te delen met de mensheid.

Deze open deuren zijn er nog niet zo lang. Vanaf 1992 ongeveer, en onder invloed van Rebbe Schneerson, werd het belang van de opdracht van HaShem om Torah voor de volken te gaan onderwijzen herkent en uitgedragen. 


De academie heeft online een sterk en gevarieerd studieaanbod, maar er  worden op locatie ook studieweken/studieweekenden georganiseerd.Rabbi Moshe Weiner.


Rabbi Moshe Weiner is auteur van de Divine Code, de Sefer Sheva Mitzvot HaShem, het handboek voor Noachieden. 

Deze gids  laat zien hoe G-d's wil gevolgd kan worden door ieder mens die oprecht en rechtvaardig wil leven en G-d erkenning geeft voor zijn bestaan.

 

Rabbi Weiner is leraar aan de Noahide Academy en is een erkend expert op het gebied van Noahide Laws.
Rabbi Dubovick.

Rabbi en docent Yitshack Dubovick begon meer dan twintig jaar geleden het geven van lessen over de Noachidische wetten. Hij werkt daarin samen met Dr Michael Schulman.

Momenteel is hij verbonden aan de Noahide Academy in Jeruzalem en geeft lezingen.  Voor zijn studenten is hij via app en mail altijd aanwezig om vragen te beantwoorden en te helpen bij het zoeken naar  antwoorden  in specifieke situatie's.

Hij woont met zijn familie in Beitar Elit, vlakbij Jerusalem.
Rabbi Dr. Michael Schulman

Directeur van Ask Noah International en verbonden als docent aan de Noahide Academy in Jerusalem.

Rabbi Schulman schreef samen met Rabbi Moshe Wiener het boek "Seven Gates of Righteous Knowledge".
In dit buitengewoon toegankelijk geschreven boek wordt uitgebreid ingegaan op de spirituele wijsheid voor de Noachidische beweging en voor alle rechtvaardige niet-Joodse mensen die zich bewust willen worden van hun spirituele essentie. Deze kennis is niet alleen intellectueel. Het is ook een concept wat gedrag, emoties en handelingen verbind en samenbrengt om door geloof en vertrouwen in de Eeuwige het leven te verbeteren, te perfectioneren en naar vermogen spiritueel te  verheffen.