Noachieden van de Lage Landen

Kli

UNIEKE 11-DAAGSE RONDREIS ISRAËL MET RABBIJN HEINTZ MEI 2020

Bent u op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming? In het voorjaar van 2020 kunt u aansluiten bij een eenmalige een unieke 11-daagse rondreis door Israël onder leiding van Rabbijn Heintz en zijn vrouw. We bezoeken belangrijke (joodse) plekken in Israël en horen uit eerste hand achtergronden en wetenswaardigheden.

De reis staat open voor iedereen die Israël en het Joodse volk een warm hart toedraagt. Joods of niet-Joods, Noachidisch of een andere overtuiging: zolang u respect opbrengt voor ieders geloofsopvatting, bent u van harte welkom.

Hieronder vind je informatie over de reis.
Uiterlijk januari 2020 – en indien beschikbaar, eerder – zullen we hier het volledige reisprogramma publiceren.

Praktische informatie

De reisdatum is: zondag 24 mei 2020 tot en met woensdag 3 juni 2020.
Er is plek voor 20-40 personen. We vliegen (overdag) met El Al en reizen in Israël per luxe touringcar.

Het ervaren reisbureau Drie Tours organiseert deze reis in samenwerking met Max Vermeulen van de Stichting Vrienden van de Joodse Gemeenschap in Utrecht. Het Utrechtse rabbijnechtpaar Heintz zal de reis begeleiden. Ter plekke in Israël reist de Engelssprekende erkende gids én archeoloog Rabbi Barnea Levi Selavan met ons mee.

Wat deze reis uniek maakt
 • Deze reis wordt eenmalig georganiseerd. Doordat het ervaren reisbureau Drie Tours de reis praktisch organiseert, kunt u rekenen op een zeer goed verzorgde en betrouwbare reis.
 • Exclusieve inhoudelijke begeleiding door rabbijnechtpaar Heintz. Lees hier meer over familie Heintz en hun werk in Utrecht.
 • Eigen erkende Israëlische gids met specialisatie in archeologie en Jodendom. Lees hier meer over gids / archeoloog Rabbi Barnea Levi Selavan of bekijk zijn website foundationstone.org.
 • Deze gids Barnea Levi Selavan zal de groep 24 uur per dag bijstaan.
 • Unieke groep deelnemers met respect voor elkaars geloofsopvattingen
 • Goed gevuld programma met veel inhoudelijke elementen, zoals:
  -Het meemaken van de Joodse feestdagen Shavuot (het geven van de Thora door G’d).
  -Feestdag Yomtov met o.a. feestelijke opening bij de Westelijke Muur (Kotel)
  -Bijzondere sjabbat-belevenis: Motzai Shabbat
  -Mogelijkheid tot het meemaken van diverse Noachidische lezingen door Rabbi Peretz en dr. Schulman
 • Overnachting in  Kibbutz Lavi Eden en kennismaking met het leven aldaar.
 • Introductie in Kabbala, Meditation Session én overnachting in Safed Ascent House.
 • Nog heel veel meer zoals: het meer van Tiberias, Jordaan (vallei), Bet Shean, Gilboaberg, Karmelberg, Golanhoogvlakten en uitleg over beveiliging, Jericho, Ein Gedi, Dode Zee, bezoek diverse synagoges, wandeling Oude Stad Jeruzalem, Olijfberg, Stad van David, Israël Museum, herdersstad Sushiya, Bet Shemes en de Ark, Biblical Nature Museum, Kurdish home-cooked meal.
 • De hotels en maaltijden zijn Glat Kosher en we houden rekening met de sjabbattijden.
 • Na aanmelding en betaling gratis unieke rugzak met speciale opdruk voor deze reis.
Prijs

De verwachting is dat de prijs tussen de € 2.000,-  en € 2295,- per persoon zal zijn.
De definitieve prijs hangt o.a. af van het aantal deelnemers. Voor het boeken van een eenpersoonskamer zal een toeslag gerekend worden.

We begrijpen het als u de prijs aan de hoge kant vindt. Mede door ons verblijf in koshere hotels, de begeleiding door een rabbijn-gids en het vliegen met El Al vallen de totaalkosten inderdaad hoger dan een vergelijkbare 11-daagse reis. Hiertegenover staat dat u een onvergetelijke en unieke vakantie zult meemaken ;-).

Inbegrepen in de prijs

-Vliegreis Amsterdam (AMS) – Ben Gurion Tel Aviv (TLV) en vice versa.
-Vervoer vanaf vliegveld Ben Gurion naar eerste overnachtingsplek.
-Ontbijt en diner.
-Continue begeleiding door vaste gids Rabbi Barnea Levi Selavan
-Vervoer per luxe touringcar.

Reisleiding

De reis staat onder leiding van de Rabbijn & Rebbetzin Heintz uit Utrecht in samenwerking met de gids Rabbi Selavan uit Jeruzalem.

Informatie en aanmelding

Het is op dit moment nog niet mogelijk om u direct aan te melden voor deze reis. Zodra dit mogelijk, zullen we het hier laten weten. Aanmelden kan dan via de website van Drie Tours.

De praktische organisatie van de reis wordt gecoördineerd door Max Vermeulen in samenwerking met Drie Tours. Heef u vragen of wenst u meer informatie, of wilt u alvast te kennen geven dat u geïnteresseerd bent in deze reis, dan horen we dat graag. U kunt een berichtje sturen aan Max Vermeulen: [email protected] of per telefoon na 18.00 uur op 06-52464140.

Bijkomende kosten, aandachtspunten en advies

Houdt er rekening mee dat de kosten van lunches, extra versnaperingen, bepaalde toegangsprijzen en fooien voor eigen rekening komen. Natuurlijk zullen we elkaar op tijd informeren over de kosten per dag.

Deze reis gaat ervan uit dat de deelnemers goed kunnen wandelen en lopen. Je hoeft geen mega-conditie te hebben, maar je bent goed ter been en kan er tegen om in de warme zon te wandelen.

Benieuwd naar meer informatie over Israëls klimaat, geschiedenis, valuta, eten & drinken, bevolking enzovoort ? Kijk dan bijvoorbeeld hier of hier.

Chanoekaviering.

"Zondag 2 december vierden we samen met vele honderden bezoekers het openbare Chanoekafeest op de Mariaplaats in Utrecht. Met inspirerende bijdragen van burgemeester heer Jan van Zanen, Rabbijn Heintz en theatermaker Marc de Hond, maar ook het spannende ‘Wie is de Chanoeka-specialist van 2018’-spel. Na het aansteken van de lichten, zong de rabbijn het lied Haneirot Halaloe en jongeman Azaria volgde met het Maoz Tzoer."  Lees en bekijk de volledige  rapportage  op  de site van vriendenjoodsutrecht.nl


Donaties aan de Stichting Vrienden van Joods Utrecht worden bijzonder op prijs gesteld.

IBAN NL50ABNA0596801084 t.n.v. Stichting Vrienden van de Joodse Gemeenschap Utrecht.


Lessen van REBBETZIN BRACHA HEINTZ    


Bracha geeft les in het Nederlands aan Noachieden. 

Dit is in groepsverband. 

Bel/mailvoor data en informatie naar:


[email protected]

030-2732453


NEDERLANDS GEBEDENBOEK VOOR NOACHIEDEN


Het gebedenboekje is geschreven door Rabbi Moshe Weiner (auteur van The Divine Code) en Rabbi Immanuel Schochet. De inhoud bestaat uit een  kernachtig eerste deel wat uitleg geeft over de het besef van G-d, de Noachiede weg en persoonlijk berouw en bekering. In het tweede gedeelte staan de ochtend- en avondgebeden, zegeningen voor eten en drinken en dankzegging na de maaltijd, maar ook gebeden voor o.a. zieke mensen, reizigers.

Een boekje om iedere dag te gebruiken en altijd bij je te hebben. De eerste druk is momenteel uitverkocht, eind 2019 is naar verwachting de vernieuwde en uitgebreide uitgave beschikbaar De boekjes zijn 6.95 per stuk en via het  contactformulier te bestellen.