Noachieden van de Lage Landen

Kli

Blog

Een idee werd geboren in de woestijn...

Geplaatst op 25 februari, 2018 om 4:50

Door Anne M. Laseur

Wanneer je in de woestijn bent zie je alles heel scherp. Zelfs al is het licht bijna verblindend. Toen ik op m'n kameeltje deinend door de zandvlakte reed  werd ik mij er van bewust dat mijn omgeving een spiegelbeeld was van mijzelf op dat moment. Ook op spiritueel gebied: ik had het chr'stelijk geloof losgelaten  en voelde me bevrijd en wat leger. . De verbinding met G'd en de liefde voor de woestijnvaders en -moeders, wat zij ons leren in hun omzwervingen zoals in de Torah opgeschreven werd, bleef bestaan.

Een zoektocht begon, een jaar later vloog ik opnieuw naar Israel en in Jeruzalem vond ik levende bronnen van Torah wijsheid: orthodoxe rabbi' s die bereid waren hun kennis te delen. Ik mocht de start meemaken van de Noahide Academy die zij opgericht hebben en sinds die tijd ben ik student aan deze academie.

Deze avontuurlijke zoektocht, gevoed ook door Noachidische medereizigers uit alle werelddelen, resulteerde in oprichting van Dutch Noahide Community. In de ontwikkeling van  Nederlandse studiegroepen en gemeenschappen werk ik nouw samen met de Noahide Academy in Jerusalem. Als oprichter van Dutch Noahide Community wil ik met G'ds hulp behulpzaam zijn om  Noachieden (virtueel en life), een plaats geven waar  met elkaar kunnen gestudeerd, gebeden en gevierd kan worden. 

Categorieën: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord Benno van de Pas
7:56 op 5 februari, 2020 
â??.....een plaats geven (lees: vinden!) waar met elkaar (kunnen) gestudeerd, gebeden en gevierd kan wordenâ??
Waar vind ik zoâ??n plaats, zonder dat er sprake is van een nieuw soort religieuze gemeenschap?

Vr. Groet,
Benno van de Pas